ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Schilderkunst

Daniela Gorbanescu

Voornaam

Daniela

Naam

Gorbanescu

Ik ben...

Ik ben gepassioneerd, creatief, intuïtief, spiritueel.

MIJN MEEST CREATIEVE UITSPATTING

GoDis is mijn eigen branding en voor mij betekent het de schepper van mijn realiteit. Ik ben een opvolger van mijn eigen gezegde "I, Now have what I paint".

Mijn Levensmotto

"Wees jezelf".

Wat Geeft mij kracht en energie?

Mijn creativiteit, schilderen.

Het grootste keerpunt in mijn leven

Alles opgeven waarvan ik dacht dat ik was, was eng, maar deze verandering was goddelijk, het bevrijdde me en opende de deur naar authenticiteit, want alleen vanuit die ruimte kun je creëren en aan mensen geven.​

De grootste prestatie van je leven tot nu toe

Om te beseffen dat ik mijn realiteit kan creëren door alleen maar mijn passie te doen, gewoon door te schilderen.

Waar ken ik DR-Vlaanderen van?

In 2023 op de tentoonstelling op het Kava-congrescentrum.

Activiteiten die ik wil organiseren met ADR-Vlaanderen

In de toekomst wil ik samen met ADR-Vlaanderen een boekopening organiseren: kunst en poëzie, als onderdeel van een schilderijententoonstelling.

Emi Zaneti

Voornaam

Emi

Naam

Zaneti

Ik ben...

Ik heb het vermogen om altijd iets moois in het lelijke te zien. Ik ben autodidact, ik hou van onderzoek, om verder te kijken dan de schijn, daarom vind ik het leuk om de symboliek te onderscheiden in de kunst waar ik naar kijk.

MIJN MEEST CREATIEVE UITSPATTING

De collectie tekeningen en schilderijen over vrouwen was en is nog steeds de uitdrukking van wat mij als vrouw vertegenwoordigt.

Mijn Levensmotto

Louis Madeira: "Ik hou van de poëtische ambivalentie van een litteken, dat twee boodschappen heeft: hier deed het pijn, hier genas het".

Wat GEEFT mij kracht en energie?

Mijn kunst geeft mij kracht en energie, er is niets in deze wereld dat het beter maakt. Het feit dat ik een gedicht schrijf of aan een schilderij werk, helpt me heel vaak om mijn gevoelens voor iets dat ik leef te definiëren en brengt me in moeilijkheden.

Het grootste keerpunt in mijn leven

Bijna twee jaar geleden werd ik ziek en verloor ik tot op zekere hoogte de controle over mijn lichaam. Dit dwong me na te denken over de waanzin waarmee we gewoonlijk leven, waarbij we vergeten voor onszelf te zorgen, onszelf als onoverwinnelijk en tot op zekere hoogte zelfs eeuwig beschouwen.

De grootste prestatie van je leven tot nu toe

De mooiste prestatie vond ik het feit dat ik in Nederland kwam wonen, hier kreeg ik de kans om op persoonlijk vlak te groeien.

Waar ken ik ADR-Vlaanderen van?

Vorig jaar leerde ik ADR-Vlaanderen kennen tijdens een schilderijententoonstelling in België.

Activiteiten die ik wil organiseren met ADR-Vlaanderen

Ik zou heel graag meer en meer willen praten over vrouwen in het algemeen, maar ook over huiselijk geweld en de hulp die een vrouw die zich in extreme situaties bevindt, kan vragen aan de verenigingen die hun hoofdkantoor hebben in de plaatselijke gemeenschappen in Roemenië, en hoe kan ik doe dit. Deze verenigingen hebben al onze stemmen nodig om zoveel mogelijk vrouwen en kinderen te kunnen helpen. We kunnen bewijzen dat geweld een rotmiddel is dat uit onze mentaliteit moet worden uitgeroeid, gewoon door er zoveel mogelijk over te praten.

Categorie: Cultuur
Rol: Verbindende rol
Functies: Culturele functie, Gemeenschapsvormend

      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.