ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

ADR over ICT en automatisering op Belgische Week

Van 24 tot en met 27 april 2017 zal de volgende editie van de Belgische week plaatsvinden in Cluj. Als sociaal-culturele vereniging die mensen met een hart voor Roemenië verenigt, is ADR-Vlaanderen onontbeerlijk tijdens deze week waarop Belgen in Roemenen samenkomen. Ook onze Roemeense zusterorganisatie The Open Network mag niet ontbreken. ADR-Vlaanderen en TON zullen het centraal thema ‘ICT en automatisering’ verbinden met noden van rurale gemeenschappen.

Berbesti (Valcea): gemeenteprofielen en opportuniteiten voor bedrijven

Woensdag 26 april 207 van 10:00 tot 12:00

De Belgische gemeente Herselt en de Roemeense gemeente Berbesti werken al langere tijd samen. Onlangs werd er een sociale kaart opgesteld en het investeringspotentieel voor bedrijven in de gemeente werd in kaart gebracht. Tijdens dit seminarie wordt het investeringspotentieel van de gemeente Berbesti toegelicht. De Kamer van Koophandel van de provincie Valcea zal een breder kader scheppen, evenals Vlaams businesscentrum van Rm Valcea. Tot slot zal een videoconferentie worden georganiseerd met Vlaams parlementslid Kathleen Helsen. Zij is afkomstig uit Herselt en actief bij het Herselts Uitwisselingsteam (HUT).

E-health en M-health

Donderdag 27 april 2017 van 10:00 tot 12:00

Beleidsmaatregelen op Europees vlak leggen de nadruk op het uitbouwen van informatietechnologie en strategieën voor databeheer om opvolging en bestuur te ondersteunen. Dit is des te meer van toepassing op investeringen op het vlak van e-health en m-health. Daarom werd rond dit thema een Europees netwerk opgericht van vrijwillige geïnteresseerden die maatregelen willen nemen op het vlak van e-health. Bijvoorbeeld, Roemenië ontwikkelde e-health instrumenten met Europese fondsen. In dit seminarie zal het verband tussen ontwikkelingen in e-health en gemeenschapsnoden op het vlak van gezondheidszorg worden toegelicht. Goede praktijkvoorbeelden zullen worden voorgsteld onder andere door het Wit-Gele Kruis in Roemenië en Peditel 1791.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via patrick.vandennieuwenhof@adrvlaanderen.be en dit voor 24 april 2017. Het volledige programma van de Belgische week vindt u hier.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.