ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Fietsinleefreis 2023 Karpaten – dag 3

Vertrek: Horezu / aankomst: Curtea de Argeș
Afstand: 124km / Hoogtemeters: 830.

Vandaag wordt het een verbindingsrit tussen de Transalpina en de Transfagarasan, nog steeds in Oltenië en met een stop in Lapusata en Ladesti, partnerdorpen van Balen. De rit gaat via de vallei van de Cerna en belooft rustiger te worden dan de twee vorige.

Aangekomen in Lapusata, worden we ontvangen door het gemeentebestuur en het lokale comité dat samenwerkt met Balen. Naast fruit en Roemeense lekkernij worden er ook eclairs geserveerd. Ook een bezoek aan het ouderlingen tehuis kon niet ontbreken.

Na deze leerrijke tussenstop rijden we door de valleien en langs een stuwdam van de Olt. De Olt is een grote rivier met verschillende stuwdammen en stroomt van noord naar zuid dwars door de Karpaten.

Een lekkere sandwich ligt klaar in restaurant Katani. Door het warme weer wordt er een extra stop gemaakt als voorbereiding op de enige flinke klim van de dag.

Daarna komen we aan in Curtea de Argeș. Deze stad is één van de oudste steden van Roemenië en was de hoofdstad van Walachije. De kathedraal bevat de graven van het volledige koningshuis van Roemenië. Een bezoek aan de kathedraal leert ons dat deze niet altijd toegankelijk is. Maar vlakbij is er een nieuwe kerk gebouwd die we wel hebben kunnen bezoeken.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.