ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR-Contactdag

Op zaterdag 23 november 2019 vindt de jaarlijkse contactdag plaats van ADR-Vlaanderen. Dit jaar zijn we te gast in Roeselare (West-Vlaanderen). In Roeselare zijn Roemenen de grootste groep migranten. Dit feit sluit meteen aan bij het thema van de contactdag, namelijk migratie.
In het eerste deel van de dag zullen we het hebben over migratie van Roemenen in Vlaanderen en welke gevolgen dat heeft op onze samenleving én in Roemenië.Veel ADR-groepen zien namelijk het gevolg hiervan al in hun partnerdorp, waar het aantal oudere mensen stijgt en er weinig geboortes zijn. Soms zien ze de gevolgen van deze migratie ook in hun eigen gemeente waar meer Roemenen komen wonen, er Roemeens Orthodoxe vieringen doorgaan in de parochie of een Roemeense winkel opent.
In een tweede deel wordt het inspiratieboek voorgesteld. Dit is een praktisch handboek voor ADR-groepen. Je kan er inspiratie in terugvinden voor het organiseren van activiteiten. Maar ook tips over hoe je het partnerschap met je partnerdorp kan versterken, bij welke experts je terecht kan met vragen en veel meer.
Tot slot zal er tijd zijn om te netwerken en worden de voormalige ambassadeur Thomas Baekelandt en zijn vrouw Ilse bedankt voor de goede samenwerking met ADR-Vlaanderen tijdens zijn voorbije ambtstermijn. Ook de nieuwe Roemeense ambassadeur in België, Andreea Pastarnac zal aanwezig zijn.
Bekijk het volledige programma in bijlage.  Inschrijven kan tot 18 november 2019 via dit mailadres, telefonisch 014 40 31 63 (tijdens de kantooruren) of via google form.
Zet dus alvast in je agenda:
23 november 2019
Site Kerelsplein – Acaciastraat 6 – Roeselare
Start voorzien om 9:30 uur en einde om 17 uur

Datum

23 nov 2019
Verlopen!

Tijd

09.30 - 17.00

locatie

Site Kerelsplein
Acaciastraat 6

organisator

ADR-Vlaanderen
Telefoon
+32 14 403 163
E-mail
info@adrvlaanderen.be
Website
https://adr.noenkel.com/
QR-Code

      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.