ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Open kerkendagen 2023

De Open Kerkendagen zijn de gelegenheid bij uitstek voor religieuze gebouwen van verschillende overtuigingen om hun deuren wijd te openen. Ook de Heilig Hartkerk in Turnhout stelt dit jaar samen met Erfgoed Noorderkempen haar deuren open voor het publiek. Zo kunnen de inwoners van Turnhout opnieuw kennismaken met hun kerk.

Op zaterdag 3 juni leidt de Roemeense parochie St. Georgios je rond in haar kerk en biedt je een unieke inkijk in haar geloofstradities- en praktijken. Rondleidingen worden gegeven door Ria Bastiaensen, lid van de parochie van St. Georgios, in het gezelschap van de charismatische pater Gabriël. Rondleidingen vertrekken aan de ingang van de kerk om 10u30, 13u30 en 15u.

Een kennismaking is echter pas geslaagd indien ze wederkerig is. Daarom organiseren we op zondag ook een rondleiding voor de Roemeense gelovigen. Raymond Hoste, medeoprichter van Tur’nouveau, zal de gemeenschap laten kennis maken met de geschiedenis van de Heilig Hartkerk en de bijzondere sgraffitidecoraties in het koor, afkomstig uit het atelier van Paul Cauchie. Deze rondleiding vindt plaats na de misviering en zal vertaald worden in het Roemeens.

Programma

De kerk is doorlopend toegankelijk op 3 en 4 juni. Alle bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan de liturgie. In de crypte worden enkele filmfragmenten over de Roemeense orthodoxie getoond. Er is een kinderhoekje voorzien en er wordt koffie en thee geserveerd.

Zaterdag 3 juni

Rondleidingen door Ria Bastiaensen, in gezelschap van pater Gabriël. Deze starten aan de ingang van de kerk om 10u30, 13u30 en 15uInschrijven verplicht!

18u: Vespers

Zondag 4 juni

8u30: Metten

10u tot 12u: Goddelijke liturgie

13u en 15uRondleiding in het Nederlands door Raymond Hoste over de geschiedenis van de Heilig Hartkerk, vertaald in het Roemeens.

14u tot 16uTurnhout vanuit de hoogte. Klim samen met de stadsgidsen naar de toren van de Heilig Hartkerk en Turnova en geniet van het uitzicht. Vertrek aan de Warande. Inschrijven verplicht via Uit in Turnhout op https://evenementen.turnhout.be/Tickets.aspx

Meer informatie vind je bij Erfgoed Noorderkempen.

Datum

03 jun 2023
Verlopen!

Tijd

De Hele Dag

locatie

Heilig Hartkerk
Plantenstraat 63

organisator

Erfgoed Noorderkempen
Telefoon
+32 470 898 514
E-mail
marijke.drijbooms@erfgoednoorderkempen.be
QR-Code

      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.