ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Tweede ontmoeting in Lódz, Polen 8 tot 12 december ’14

6De eerste dag werd een bezoek gebracht aan de Poolse partner “Inter Solar”: een bedrijf van o.a. streekproducten. Alle gerechten worden er bereid op basis van traditionele recepten uit de Poolse keuken. De producten worden over gans Polen verdeeld. Daarnaast organiseert de onderneming ook grote feesten, tot 1000 gasten kunnen ze ontvangen. Er is een spit waaraan een stier in zijn geheel kan gebraden worden. Er zijn tenten geplaatst om de vele bezoekers van zo’n evenement  te ontvangen. Ook is er een podium waar optredens kunnen plaatsvinden.  De traditionele molen die het meel levert aan het bedrijf werd ook bezocht.

 

Het bedrijf geeft daarnaast ook opleiding zowel aan starters, koks-managers die een nieuw bedrijf willen beginnen als aan professionele koks met de nadruk op streekproducten. Ook het management van een bedrijf wordt besproken.  Het richt workshops in voor liefhebbers. Met een wodka als aperitief werd een lekkere maaltijd met hun producten geserveerd.

De volgende dagen werd er gewerkt aan een ‘opleidingstraject’ om mensen in lokaal en duurzaam toerisme actief te laten zijn. De conclusies uit de  filmpjes met interviews ivm slow toerisme,  die iedere partner reeds vroeger gemaakt had, werden besproken.

Ook kreeg iedere partner enkele werkpunten mee. Aangezien ADR geen echt toerisme-activiteiten inricht werd aan ADR de communicatie: website, qr-codes, flyers, brochures enz. toegewezen.  De Spaanse partner zal out-door activiteiten uitwerken, zowel de praktische als theoretische opleiding. De Franse partner werkt het ecologisch aspect, voor gastgevers (gîtes, b&b enz.) uit. De Poolse partner zal vooral het aspect ‘managing’ van een toeristisch initiatief voor zijn rekening nemen. Alles moet kaderen binnen het slow en duurzaam toerisme.

De volgende bijeenkomst zal in Melilla, Spaanse enclave in Afrika, plaatshebben laatste week van maart 2015. De slotbijeenkomst en eind-evaluatie van het ganse project wordt in de buurt van Poitiers, Frankrijk gehouden in juni 2015.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.