ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

CM op inleefreis

Een delegatie van vier directeurs en vier leden van de Raad van Bestuur van CM Mechelen-Turnhout zijn op studiebezoek in Roemenië samen met de voorzitter van ADR-Vlaanderen en The Open Network for Community Development.

CM Mechelen-Turnhout zorgt reeds vele jaren voor morele en financiële ondersteuning voor het werk van ADR en TON. Het mutualistisch wijkgezondheidscentrum ADAM Slatina-Timis en TON in het algemeen dragen hier de vruchten van. Om een beter beeld te krijgen over wat reeds gerealiseerd werd in Roemenië, maar ook om beter te begrijpen hoe de situatie ter plaatse is, werd deze studiereis georganiseerd. Aangekomen ter plaatse op dinsdag 1 november werd het gezelschap vervoegd door Pavel Aghescu (Voorzitter van ADAM Slatina-Timis ), Ioan Suru (lokale coördinator ADAM Slatina-Timis) en Cristina Vladu (gezondheidsexpert TON). De Belgische ambassadeur vervoegde de delegatie van woensdagavond tot vrijdagochtend.

Op woensdag 2 november werden gesprekken gevoerd in Resita met de jeugdgroep GLT Resita, de Eftimie Murgu universiteit (welke een Erasmus samenwerking heeft met de Thomas More hogeschool in België) en de provincie Caras-Severin. Er werden tevens bezoeken gebracht aan de ziekteverzekering CJAS en de gezondheidsdienst DSP. Ook het provinciaal ziekenhuis in Resita werd bezocht. Er werden nog gesprekken gevoerd met het Rode Kruis, de vakbond Cartel-Alfa en de Rotary club van Resita.

Donderdag 3 november was er een ontvangst voorzien door de nieuwe prefect en voorzitter van de provincieraad van Caras-Severin. De mogelijkheid om overleg te organiseren en een conferentie in te richten over de projecten van ADAMS en TON werden besproken. Een samenwerkingscontract tussen de provincie Caras-Severin en TON voor het inrichten van thuiszorg werd tot slot ondertekend. Daarna reisde het gezelschap door naar Slatina-Timis voor de lancering van de casestudie over het gezondheidscentrum van  Slatina-Timis in het medisch centrum ADAM Slatina-Timis.

Op vrijdag staat er nog een overleg met de burgemeester van Caransebes en de directeur van het ziekenhuis van Caransebes op het peogramma. Onderweg naar Timisoara zal nog een bezoek aan het kindertehuis van Zagujeni gebracht worden en op zaterdagochtend keren de inleefreizigers terug naar huis.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.