ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Inleefreis 2023
Moldavië.
‘Een klein land met een groot hart’

Een klein land met een groot hart’. Zo luidt de slogan van toerisme Moldavië. Tot voor kort was de Republiek Moldavië een nobele onbekende in Europa. Jammer genoeg kwam deze relatief jonge staat in het nieuws door de oorlog in Oekraïne. Vanuit geopolitiek oogpunt ligt Moldavië strategisch.

In Moldavië wordt een zekere dreiging gevoeld vanuit Rusland, maar dit belet het land niet zich open te stellen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Enkele tienduizenden vluchtelingen doorkruisten Moldavië op zoek naar betere oorden. Andere vestigden zich tijdelijk of permanent, in het gastvrije Moldavië. Meteen werd ook het toeristisch potentieel duidelijk.

De Werkgroep Toerisme van ADR-Vlaanderen ging in overleg met de ambassade van de Republiek Moldavië in België. De werkgroep promoot reeds jarenlang Roemenië als vakantieland en het is een logische stap om ook Moldavië in dit succesverhaal te betrekken. In voorjaar van 2023 werden diverse overlegmomenten georganiseerd.

Dit resulteert in een inleefreis naar Moldavië tussen 5 en 12 oktober 2023. Informatie-uitwisseling en de beleving ter plaatse zullen zich in 2024 vertalen in toeristische informatie over Moldavië op maat van Vlaanderen.

Je hoort nog meer over deze nieuwe inleefreis in de nabije toekomst.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.