ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Conferentie gezondheidsdiplomatie

Op 3 mei organiseerde de Roemeense ambassadeur in België, mevrouw Andreea Pastarnac, in Brussel een tweede symposium in het kader van het initiatief “Naar een medische diplomatie – een Roemeens-Belgisch perspectief“.

Dit keer was het thema “Nieuwe samenwerking op het gebied van oncologie – een Roemeens-Belgisch perspectief“.

Het evenement werd georganiseerd door de Roemeense ambassade in België, het Europees kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie en het European Network for Smoking Prevention.

De doelstellingen van dit symposium waren de presentatie van het Nationaal Plan voor Kankerpreventie en -bestrijding in Roemenië, dat op 1 januari 2023 van kracht werd, en de presentatie van het beleid en de programma’s voor kankerpreventie en -behandeling in Roemenië, België en de Europese Unie.

Vicepremier en Vlaams minister van Volksgezondheid van de Vlaamse Regering Hilde Crevits, richtte zich in een videoboodschap op onderwerpen die zouden kunnen worden omgezet in relevante drijfveren voor bilaterale samenwerking en vermelde het belangrijke werk van ADR-Vlaanderen en noemde de werking van ADAM Slatina-Timis en de sMENWERKING met Geel als ‘best practices’.

Jozef Goebels, voorzitter van de ADR-Vlaanderen en The Open Network samen met Eduard Fron, lid van de raad van bestuur van ADR-Vlaanderen woonden de conferentie bij en hadden de gelegenheid om verschillende deelnemers te ontmoeten en te spreken, zoals de ambassadeur van Roemenië, mevrouw Andreea Pastarnac; mevrouw Diana-Loreta PAUN, Presidentieel Adviseur in de Presidentiële Administratie, Departement Volksgezondheid; mevrouw Caroline Bollaers, WHO Europees Regionaal Kantoor en Dr. Patrick Martens, Directeur van het Centrum voor Kankeronderzoek Vlaanderen (CVKO).

ADR-Vlaanderen en The Open Network zijn voorstanders en promotors van Gezondheidsdiplomatie tussen België, Roemenië en de Republiek Moldavië en willen hier in de toekomst verder rond werken.

Je vind meer informatie in de verschillende persberichten over de conferentie op deze websites: romania-actualitati.ro, stiridiaspora.ro en dcmedical.ro. Bekijk ook het onderstaand fotoalbum.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.