ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Filmdocumentaire in Roemenië: getuigenissen gezocht.

Sophie Vanormelingen maakt een documentaire waarin ze drie Roemenen wil volgen. Ze zoekt hiervoor enkele Roemenen die hun verhaal willen delen en wonen in de buurt van Timisoara en Boekarest.

Als kijker van deze documentaire krijg je een duidelijk beeld van hoe het communisme in Roemenië voor hen was. De getuigen vertellen hoe het communisme hen heeft beïnvloed en gevormd.  Het is een historische documentaire die qua stijl vergelijkbaar zijn met reeksen zoals “Kinderen van” (de collaboratie, het verzet, de Holocaust en de kolonie).

Sophie zoekt getuigen met een vlotte babbel en met een persoonlijk verhaal of het verhaal van hun hun ouders of grootouders.

Eerst is er een voorgesprek met de getuige. Hier overloopt Sophie alle vragen en bwordt er bekeken op welke locatie het interview zal plaats vinden. Er wordt telkens één dag per persoon gefilmd en het filmen duurt maximum een halve dag.

De filmploeg trekt naar Roemenië tussen 6 en 12 februari 2023.

Personen die video’s of foto’s van vroeger willen delen voor deze documentaire kunnen deze eveneens bezorgen aan Sophie.

Ben je geïnteresseerd om als getuigen je ervaring te delen of ken je iemand die hiertoe bereid is? Stuur dan een mailtje naar Sophie via het emailadres sophievanormelingen@hotmail.com met vermelding van je telefoonnummer.

Sophie studeert Toegepaste Audiovisuele Communicatie aan de hogeschool Thomas More in Mechelen.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.