ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Maatregelen eindejaar en start vaccinatie in Roemenië

Roemenië verandert niets aan de maatregelen tijdens de feestdagen

De maatregelen die ingingen op 9 november blijven ook tijdens de feestdagen geldig, dat zei Raed Arafat, staatssecretaris en hoofd van het departement noodsituaties.

De Horeca in Roemenië vroeg om met nieuwjaar de nachtklok, die geldt van 5 uur tot 23 uur, te verlaten naar 1 uur. Dat zal dus niet gebeuren. Arafat zei dat verschillende mensen met nieuwjaar wel buiten voor hun appartement zullen staan, maar dat ze dan maskers moeten dragen en de regels van de publieke ruimte moeten respecteren. Concerten of feestjes zijn niet toegelaten. Hij riep de mensen ook op om geen privéfeestjes te organiseren en contacten met familieleden te beperken. Lees meer op de website van Romanian Insider.

Roemenië wil vacinatie nog voor het einde van het jaar starten

Roemenië is klaar om de vacinatie te starten op 27 december. Een van de 7 regionale opslagcentra is klaar om de eerste dosissen van het vaccin te ontvangen, de andere worden momenteel klaargemaakt.

De gezondheidswerkers in de COVID-19 ziekenhuizen zullen de eerste zijn om het vaccin te ontvangen. Het zou in totaal minstens 6 tot 7 maanden duren om 60-70% van de bevolking te vaccineren.

Elke persoon krijgt een certificaat waar de datum en het type van de vaccinatie op staat. Deze zal zowel in het Engels als in het Roemeens en zowel op papier als digitaal beschikbaar zijn.

Indien de Europese autoriteiten het vaccin goedkeuren net voor kerst, wil de Roemeense overheid dit jaar nog 5.000 mensen vaccineren. De president zei eerder dat de vaccinatie ‘vrijwillig, veilig en efficiënt zal zijn’. De autoriteiten in Roemenië zijn op dit moment bezig met de eerste simulatie van de vaccinatiestrategie. Lees meer op de website van Romanian Insider.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.