ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemenië in ‘lockdown light’

Nieuwe maatregelen vanaf vandaag

De Roemeense overheid heeft een nieuwe noodordonnantie goedgekeurd met nieuwe maatregelen die zullen gelden voor het hele land gedurende de volgende 30 dagen. Deze houden in dat alle scholen en crèches dichtgaan. Mondmaskers zijn verplicht in alle publieke ruimtes (binnen en buiten) en op de werkplek. Mensen mogen over het algemeen niet buitenkomen tussen 23 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s morgens. Winkels en grote warenhuizen moeten hun deuren sluiten om 21 uur. Markten en alle soorten privéfeestjes zijn verboden. De president roept de overheidsdiensten en de bedrijven op om de werkuren te faseren om de druk op het openbare vervoer te verminderen. Lees meer op de website van Romanian Insider.

Cafés mogen open zijn van 6 uur tot 23 uur met maximum 50% of 30% van de capaciteit van de ruimte naargelang de cijfers de laatste 14 dagen in de regio of stad. Indien het aantal COVID-19 gevallen boven 3/1.000 stijgt mogen ze niet openen. Meer informatie op stirioficale.ro.

De verkiezingscampagnes starten met speciale maatregelen

De campagneperiode voor de algemene verkiezingen in Roemenië ging van start op 6 november en loopt tot 5 december. Ook hier gelden er verschillende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op campagne-events buiten mogen 50 deelnemers aanwezig zijn, voor binnen geldt 20 deelnemers. Mensen moeten steeds minstens 1m afstand houden van elkaar en altijd een mondmasker dragen. Tijdens straatacties mogen maximum 6 mensen een groep vormen en bij deur-aan-deur acties geldt een maximum van 2. Lees meer op de website van Romanian Insider.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.