ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemeense ziekenhuizen maken extra plaats voor COVID-19 patiënten

Alle Roemeense ziekenhuizen maken zich klaar voor stijgend aantal COVID-19 gevallen.

Romanian Insider maakt bekend dat alle ziekenhuizen, die nog geen COVID-19 patiënten behandelen, 10 % van hun capaciteit intensieve zorgen en 15% van hun normale capaciteit moeten vrijmaken voor deze patiënten.

Patiënten met geen of milde symptomen moeten thuisblijven en worden opgevolgd door hun huisarts. Deze maatregelen kwamen er nadat op 15 oktober het aantal patiënten op intensieve zorg steeg naar 721. De overheid schat dat er in totaal zo’n 1.000 bedden beschikbaar zijn. Volgens andere cijfers waren er op 14 oktober 1.048 bedden voor COVID-19 patiënten waaronder 981 voor volwassenen en 67 voor kinderen. Daarvan waren op dat moment 273 bedden voor volwassenen en 62 voor kinderen volzet.

Na Boekarest krijgt Cluj-Napoca ook code rood

In Cluj-Napoca, de tweede grootste stad van Roemenië, geldt vanaf morgen ook code rood. Dat betekent dat cafés, restaurants, theaters en cinema’s sluiten. Lessen gaan er opnieuw volledig online door en het is verplicht een mondmasker te dragen in publieke ruimtes zowel binnen als buiten.

Andere gemeentes die zich momenteel in code rood bevinden zijn: Alba Iulia, Bacau, Resita, Sfantu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Targu Mures, Zalau, Alexandria en Ramnicu Valcea.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.