ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Volgende fase versoepeling wordt uitgesteld.

(Binnenruimtes van) restaurants blijven gesloten in Roemenië.

De vierde fase in de versoepeling van de maatregelen ging normaal gezien in vanaf vandaag. De overheid heeft echter beslist om deze nieuwe versoepelingen uit te stellen omwille van de evolutie in het aantal gevallen van COVID-19. Het is nog niet duidelijk wanneer er nieuwe versoepelingen zullen komen, volgende week gaat de overheid de situatie opnieuw evalueren.

Verder kondigt de overheid aan dat ze strenger gaan controleren op het volgen van de hygiënische voorschriften. Zeker in het toeristische Valea Prahovei waar veel Roemenen op vakantie zullen gaan. ‘Wanneer een bedrijf zich niet aan de voorschriften houdt, zullen er sancties volgen.’ zegt minister van gezondheid Nelu Tătaru.

Roemenië werkt aan een app om mensen met het coronavirus en hun contacten op te sporen.

De app zou gebruikers moeten waarschuwen als er een besmette persoon vlakbij is en ook wanneer mensen met wie ze contact hadden, later positief testen. Verder zou de app ook dokters kunnen helpen omdat deze geografisch aangeeft waar er in het land uitbraken van het virus zijn.

De app werkt via bluetooth en locatievoorzieningen. Een gebruiker die besmet is met het coronavirus moet dit zelf aangeven in de app. Het project zou volgend jaar klaar zijn en kost 500.000 RON.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.