ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemeense overheid voegt 5 landen toe aan groene lijst en toename in aantal gevallen.

Roemeense overheid voegt 5 landen toe aan ‘groene lijst’.

Roemenië voegt Frankrijk, Italië, Finland, Ierland en Estland toe aan de lijst waarvoor COVID-19 restricties niet meer gelden. Dit betekent dat reizigers uit deze landen niet meer in quarantaine moeten blijven. Vluchten van en naar deze 5 landen worden vanaf vandaag opnieuw opgestart. De ‘groene lijst’ bevat nu 22 Europese landen. Voor België staat het licht voorlopig nog op oranje. Meer informatie lees je bij de update van 15 juni.

Roemeense minister van volksgezondheid en hoofd departement noodsituaties zijn bezorgd om stijging aantal corona gevallen.

Nelu Tătaru (Roemeense minister van volksgezondheid) en Raed Arat (hoofd van het departement noodsituaties) zijn bezorgd om een stijging van het aantal corona gevallen en roepen de bevolking (nogmaals) op om de maatregelen te blijven volgen.

Nelu Tătaru zegt dat de overheid de verhoging in het aantal gevallen voorlopig aankan. Hij voorspelt dat er een periode aankomt met een verdubbeling of verdrievoudiging van het aantal gevallen per dag. Daarom hamert hij erop dat de bevolking de maatregelen blijft volgen. Hij waarschuwt dat een hele plotse stijging kan leiden tot problemen. Een van de volgende dagen zal de overheid de huidige maatregelen en versoepelingen evalueren.

Volgens Read Arafat is het mogelijk dat de volgende fase van versoepeling wordt uitgesteld (na 1 juli) omdat er een groeiende bezorgdheid is over het stijgend aantal gevallen. Volgens Arafat komt dit doordat mensen de maatregelen niet meer zo nauwgezet opvolgen als in de eerste fase. De vertegenwoordiger van de WHO in Roemenië zegt dat het aantal gevallen de laatste week verdubbelde ten opzichte van de week ervoor.

Staat van alertheid zal behouden worden zo lang als nodig.

De Roemeense eerste minister, Ludovic Orban, zei zondag dat de staat van alertheid van kracht zal blijven zolang Roemenië hoge cijfers van het aantal COVID-19 besmettingen registreert. Hij veroordeelde de vele politieke figuren die onverantwoordelijk hebben gehandeld en ontkende het gerucht dat de overheid de cijfers manipuleert.

EU keurt 47 miljoen euro goed voor noodziekenhuis in Cluj-Napoca.

Het project omvat een ziekenhuis met bijna 850 bedden en hoogtechnologische apparatuur. Om een betere kwaliteit van de spoedeisende zorg en toegang tot levensreddende medische diensten te garanderen voor de inwoners van Noord-West Roemenië .


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.