ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Thuis activiteitenkalender - ADR-Vlaanderen Vormingsmoment ism LimPro, JINT en ADR-Vlaanderen

Vormingsmoment ism LimPro, JINT en ADR-Vlaanderen

Wijziging: omwille van de maatregelen rond COVID-19 gaat deze activiteit online door van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Het Limburgs Platform Roemeniëwerkingen vzw (kort: LimPRo vzw) werkte samen met JINT vzw (JINT vzw is het nationaal agentschap voor het Erasmus+: Youth in Action) en ADR-Vlaanderen een vorming uit op maat voor Roemeniëgroepen die op dit ogenblik reeds met jeugdwerking bezig zijn of dit in de toekomst wensen te doen. Dit in het kader van de ADR-academie.

Ben je nieuwsgierig naar de internationale mogelijkheden voor jouw werking? Klinken termen zoals internationale samenwerking, uitwisseling, solidariteit of burgerschap jou als muziek in de oren?
Kom dan kennis maken met verschillende Europese subsidieprogramma’s die jouw organisatie een boeiende nieuwe weg laten inslaan. Verken alle kansen binnen de Europese subsidieprogramma’s voor Jeugd o.a. Erasmus+: Youth in Action, Youth in Action is het jeugd-luik binnen Erasmus+. Via
Youth in Action ondersteunt de Europese Unie internationale ontmoeting en uitwisseling voor en door jongeren en jeugdwerkers van jeugdorganisaties in de vrije tijd. Uitwisselingen in groep, samenwerking tussen organisaties maar ook individueel vrijwilligerswerk zijn enkele van de mogelijkheden. Je
kan projecten opzetten zowel in binnen- als buitenland! Inge van JINT zet alle mogelijkheden voor je op een rijtje.

Men hoeft geen vzw te zijn om te kunnen deel nemen en subsidie te ontvangen, dus feitelijke verenigingen zijn van harte welkom samen met de groepen die een vzw zijn. Het is een unieke gelegenheid om uw kennis bij te spijkeren en samen sterke Roemeense samenwerkingsverbanden te ontwikkelen.

Programma

Online vorming en infosessie op maat gericht naar jeugdwerking. We zoomen in op een bepaald aanbod uit de subsidieprogramma’s van JINT en geven vorming rond een bepaald thema.

 • In een eerste deel wordt er informatie gegeven en bespreken wij projectideeën. Voor dit deel voorzien wij een 2 tal uur.
 • Een tweede deel zal een soort ‘schrijfsessie’ zijn waarbij de ideeën al concreter zijn en ze in een aanvraag worden gegoten. Het tweede deel plannen wij in, in samenspraak met de aanwezige geïnteresseerden ter plaatse, afhankelijk van de noden.
 • Er is steeds ondersteuning van JINT bij het uitwerken van de aanvraag.

Datum eerste deel

Woensdag 16 september 2020. Van 19u30 tot 21u30 Via online platform Zoom. Na inschrijving ontvangt u een mail om deel te nemen. Hoe de volgende sessies zullen verlopen hangt af van hoe de toestand evolueert in kader van Covid-19.

Inschrijven

Inschrijven voor deze vorming kan tot 6 september 2020 bij:

Marleen Smeyers, Secretaris LimPRo vzw, T: +32 477 740689, E: limburgse.roemeniewerking@live.be Jef Vanhoof, educatieve ADR-Vlaanderen, T: +32 479 275702, E: jef.vanhoof@adrvlaanderen.be

Datum

16 sep 2020
Verlopen!

Tijd

19.30 - 21.30

locatie

Online vergadering
Online

organisator

ADR-Vlaanderen
Telefoon
+32 14 403 163
E-mail
info@adrvlaanderen.be
Website
https://adr.noenkel.com/
QR-Code

Een reactie achterlaten


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.