ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Scholen heropenen in Roemenië

Scholen gaan weer open na 3 maanden

Nadat de scholen drie maanden gesloten waren om de impact van COVID-19 tegen te gaan, heropenen de scholen opnieuw op maandag 8 februari bij het begin van het 2de semester in Roemenië. Dit omdat het aantal COVID-19 gevallen licht daalt en ook bij de ziekenhuisopnames is er een dalende trend vast te stellen.

Het heropenen van scholen gebeurt volgens 3 scenario’s afhankelijk van het aantal COVID-19 gevallen in de regio. In het groene scenario kunnen alle kinderen naar school. In het gele scenario alleen de kleuters, kinderen van de lagere school en diegene die zich moeten voorbereiden op het nationale examen. In het rode scenario mogen alleen de kleuters en kinderen van de lagere school naar school. Als leerlingen niet naar school kunnen volgen ze online les. Lees meer op de website van Romania Insider.

Meer dan 500.000 Roemenen zijn al ingeënt

Op 28 januari waren er al meer dan 530.000 mensen in Roemenië ingeënt, waarvan 75.050 beide dosissen hebben gekregen. Roemenië bevindt zich nu in het tweede stadium van hun vaccinatiecampagne waarbij kwetsbare groepen en mensen met essentiële beroepen aan de beurt zijn. Het medisch personeel werd reeds in het eerst stadium gevaccineerd. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.