ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemenië verstrengt maatregelen

Protest tegen nieuwe maatregelen

Maandag waren er verschillende protesten in Roemenië tegen de verstrengde maatregelen. Er was een groot protest in Boekarest en kleinere in Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanța, Brașov en Bacău. In Boekarest waren er verschillende vandalistische incidenten. Mensen staken mondmaskers in brand en riepen ‘vrijheid’ en ‘medische dictatuur’. Onder de demonstraten waren twee ex-partijleden van AUR. De politie heeft 188 mensen opgepakt voor ondervraging en schreven 222 boetes uit. 12 politieagenten geraakte gewond. Lees meer op de website van Romanian Insider.

Nieuwe (lokale) maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

In gebieden met meer dan 7,5 gevallen van COVID-19 per duizend inwoners begint de avondklok om 20:00 uur, twee uur eerder dan de rest van de regio’s. Daar moeten ook de winkels sluiten om 18 uur. Deze maatregelen zullen ook van toepassing zijn in gebieden waar het aantal gevallen per duizend inwoners tussen 4 en 7,5 ligt, maar alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Bijkomende lokale restricties (inclusief quarantaine) zijn mogelijk en kunnen worden ingevoerd door lokale overheden. De maatregelen gelden vanaf zondag 28 maart. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.

10% van de Roemeense bevolking voor de helft gevaccineerd tegen eind maart

Tegen het einde van de maand zouden 2 miljoen Roemenen, 10 % van de bevolking, gedeeltelijk gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Afgelopen weekend zou in Roemenië in totaal 1 miljoen mensen volledig gevaccineerd zijn. Eerste minister, Florin Citu, zei dat als Roemenen in grote getallen kiezen voor het vaccin, ze tegen de herfst het dragen van mondmaskers kunnen opgeven. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.