ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Aantal COVID-19 gevallen blijft stijgen, vaccinatie gaat verder

Groeiend aantal COVID-19 gevallen in Roemeense ziekenhuizen

De Roemeense minister van Volksgezondheid, Vlad Voiculescu, gelooft dat de druk op de COVID-19 ziekenhuizen de komende periode zal blijven stijgen net zoals het besmettingscijfer. Hij sprak over de “test van een generatie” en riep op tot verantwoordelijk gedrag en naleving van de bestaande beperkingen.

Het Roemeense gezondheidszorgsysteem is overweldigd en de autoriteiten proberen voortdurend oplossingen te vinden om het groeiende aantal gevallen te beheersen. De minister zei dat er meer middelen zouden worden besteed aan COVID-19 patiënten. De minister van onderwijs, Sorin Cimananu, heeft de termijn, om alle leerlingen toe te staan om terug naar school te gaan, uitgesteld tot eind mei of begin juni op voorwaarde dat de noodzakelijke tests worden aangeschaft.

Vaccinatie gaat verder via mobiele vaccinatiecentra

Op maandag zijn in Roemenië 511.290 dosissen van het Pfizer BioNTech vaccin aangekomen. Deze worden verdeeld over de vaccinatiecentra in Boekarest, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași en Timișoara. Daarnaast zal Roemenië deze maand de eerste mobiele vaccinatiecentra opstarten in rurale gebieden waar inwoners nog geen toegang hebben tot vaccins en waar er geen huisdokter is. Er is sprake van 20 mobiele centra in het hele land die vanaf 20 april operationeel zouden zijn. Naast de mobiele vaccinatiecentra zijn er in het westen van Roemenië (Cluj) bedrijven die zelf vaccinatiecentra opzetten voor hun personeel.

Geplande versoepelingen vanaf 1 juni

De Roemeense eerste minister, Florin Citu, liet weten dat een nieuwe commissie met vertegenwoordigers van verschillende ministeries zal werken aan de maatregelen die na 1 juni zullen worden toegepast. Hij kondigde aan dat op het einde van juli de economische activiteiten in Roemenië zullen terugkeren naar normaal, dan zouden 10 miljoen Roemenen gevaccineerd zijn. Onder de huidige condities zou massa immuniteit bereikt zijn in september of zelfs vroeger.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.