ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

Een gezonde gemeente

Gedurende de 34-jarige werking van ADR-Vlaanderen is er veel aandacht gegaan naar het opzetten van een kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen in Roemenië.

In Roemenië werken we met The Open Network aan een ‘lokaal gezondheidsplan’ en in Vlaanderen aan een ‘Masterplan’ voor onze projecten in Roemenië, i.s.m. HICT. 

Op de dag van vandaag zijn er verschillende ‘best practices’ in Vlaanderen. Enkele voorbeelden: thuiszorgwinkel in Turnhout, Gepro-dienst CM (Gezondheidspromotie en beweging) Turnhout, wachtdienst huisartsen regio Turnhout, wijkgezondheidscentrum De Ridderbuurt in Leuven, Thomas More hogeschool voor verpleegkunde en vroedkunde in Turnhout, LOGO Kempen in Turnhout, Sociaal Huis in Geel, Wit-Gele Kruis regio Geel, Diabetes Liga in Gent en het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel.

In Roemenië zijn er verschillende projecten opgestart: verschillende medische centra (A.D.A.M), thuiszorg, inleefreizen, TON regionale trainingen in Roemenië, deelname aan de `Belgische week`, het tweejaarlijks gedecentraliseerd forum… Ook in de strijd tegen Covid heeft ADR-Vlaanderen de dorpen en steden zo goed mogelijk ondersteund.

ADAM
Thuiszorg

Roemenië in sociaal perspectief
Brandpreventie
Categorie: Een gezonde gemeente

      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.