ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

België op groene lijst van Roemenië

Roemenië heeft recent een nieuwe lijst gepubliceerd met landen met epidemiologische risico’s. De landen/gebieden worden beoordeeld als groen, geel of rood. België staat momenteel op de groene lijst. Dat wil zeggen dat je Roemenië kan binnengaan zonder verplichte quarantaine of test. Meer informatie op www.re-open Europa. Meer informatie over reizen naar Roemenië en terugkomst in België vind je bovenaan deze overzichtspagina.

Roemenië dreigt vaccins te moeten vernietigen door lage vaccinatiebereidheid

Na een sterke start van de vaccinatiecampagne is de vaccinatiegraad in Roemenië de afgelopen twee maanden gedaald. Dat komt door de dalende interesse van mensen in de vaccinatie. Deze is vooral heel laag in rurale gebieden (waar de helft van de Roemenen wonen). Daardoor zou Roemenië binnenkort 35.000 dosissen van het AstraZeneca vaccin moeten vernietigen omdat ze op 30 juni vervallen. Verder heeft het land ook al laten weten aan de producenten om in de toekomst minder vaccins te ontvangen dan eerst gepland. Sommige vaccinatiecentra sluiten hun deuren en andere zijn minder vaak open.

Meer dan 4,6 miljoen mensen in het land zijn nu gevaccineerd, de meesten van hen (meer dan 4,4 miljoen) zijn volledig gevaccineerd. De hoogste vaccinatiepercentages werden gemeld in Boekarest en de districten Cluj, Sibiu, Brasov en Timis.De regering heeft haar tussentijdse doelstelling om in juni 5 miljoen mensen te hebben gevaccineerd niet gehaald en het is zeer onwaarschijnlijk dat zij het gestelde doel van 10 miljoen Roemenen zal halen. Lees meer op de website van Romanian Insider.

Versoepelingen vanaf juli

Premier Florin Cîţu heeft een nieuwe reeks COVID-19 veiligheidsmaatregelen aangekondigd die vanaf juli zullen worden versoepeld of afgebouwd. Zo zullen bruilofts- en doopfeesten worden toegestaan met een deelname van maximaal 300 personen onder bepaalde voorwaarden: elke persoon moet over minstens 2 vierkante meter beschikken en de deelnemers moeten gevaccineerd zijn. Daarnaast is het toegestaan culturele evenementen in openlucht te organiseren met meer dan 2.500 toeschouwers. Als er met 1 m2 per persoon kan worden voorzien, alle deelnemers zijn ingeënt en een mondmasker dragen. Lees meer op de website van Romanian Insider


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.