ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Belgische dokters gehonoreerd voor goede zorgen aan Roemeense Colectiv-slachtoffers

Op 21 januari 2016 bracht de heer Mihnea Motoc, de Roemeense minister voor Nationale Defensie, een bezoek aan het Militair ziekenhuis in Brussel, waar zeven slachtoffers van de Colectiv club brand van 30 oktober 2015 momenteel behandeld worden. De drie andere patiënten die in België worden opgevangen, volgen een ambulante behandeling.

 

 

Als erkenning van de Roemeense regering voor de professionaliteit en de inzet van het ziekenhuispersoneel, reikte de Roemeense minister van Nationale Defensie een ereteken van het Roemeense leger uit aan het Militair Ziekenhuis Koningin Astrid. Hij honoreerde de verschillende artsen en gespecialiseerde medewerkers eveneens met een ereteken voor hun inzet en toewijding, waarmee zij de Roemeense slachtoffers hebben verzorgd. Zo kregen de directeur van het ziekenhuis, col. dr. Guy Borgers, en het hoofd van de afdeling zware brandwonden, col. dr. Serge Jennes een speciaal ereteken. Het hoofd van de afdeling zware brandwonden kreeg eveneens een diploma van het ministerie voor Defensie als een teken van uitzonderlijke waardering voor het gehele team dat in deze afdeling werkt.

Na de ceremonie bracht de minister een bezoek aan enkele patiënten en hij sprak met de familie over de evolutie van de genezing en de vooruitzichten op herstel. Hij verzekerde dat de Roemeense regering bereid is om hen in deze moeilijke situatie te ondersteunen. Door de uitstekende verzorging in het Militair Ziekenhuis kon een nieuw slachtoffer uit Nederland worden overgebracht naar België op 8 januari. Op 21 januari werd nog een extra patiënt uit Roemenië opgenomen in het Belgische ziekenhuis. Drie slachtoffers van de eerste groep konden half januari het ziekenhuis reeds verlaten.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.