ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Covid-19 update – Gisteren steeg het aantal bevestigde gevallen naar 16.247.

.Gisteren steeg het aantal bevestigde gevallen naar 16.247.

In totaal zijn 9.053 mensen genezen. Dat is een stijging met meer dan 1.000 in vergelijking met de voorbije dagen, die kan verklaard worden door een update vanuit Suceava. 1.046 mensen zijn intussen overleden en 225 patiënten liggen op intensieve zorgen. In heel Roemenië werden er tot nu toe 286.217 testen afgenomen, deze cijfers geven dus niet de werkelijke situatie weer.

Testen mogelijk vaccin wekt interesse van Verenigd Koninkrijk.

De ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Roemenië gaat helpen om het team in Timisoara, dat momenteel werkt aan een mogelijk vaccin tegen COVID-19, in contact te brengen met Britse onderzoekers. Dit om hun onderzoek te delen en te bediscussiëren. De ambassadeur zegt dat Roemenië trots mag zijn op het feit dat het een kandidaat-vaccin heeft geproduceerd, dat zal bijdragen aan onze groeiende kennis van het virus.

Nieuw modulair ziekenhuis ingehuldigd in Boekarest.

Dit nieuwe modulaire ziekenhuis heeft 500 bedden, bestaat uit 250 containers en is zo het grootste van Roemenië. Het zal dienen als een extra afdeling van het “Victor Babes” ziekenhuis om lichte gevallen van COVID-19 op te vangen. In het ziekenhuis is het momenteel rustig, maar men weet niet wat de toekomst brengt.

Eerste automaat met beschermende kledij opzet in Sibiu.

Je kan er onder andere mondmaskers (vanaf 3,5 RON), sets van mondmaskers en handschoenen (vanaf 5 RON) en ontsmettende handgel (vanaf 10 RON) kopen. Later volgen automaten in Suceava, Constanţa en Boekarest.

Bijna 350.000 Roemenen verliezen hun werk door COVID-19 lockdown.

Het aantal arbeidscontracten dat in Roemenië is beëindigd sinds de noodtoestand op 16 maart van kracht werd, bereikte op 13 mei bijna 350.000. Van de 349.705 arbeidscontracten die in de afgelopen twee maanden zijn beëindigd, komen er 62.620 uit de dienstensector aan huishoudens, 61.330 uit de industrie en 50.713 uit de bouwsector. Het aantal opgeschorte contracten daalt licht en momenteel zijn er nog 0,9 miljoen mensen technisch werkloos.

Nationaal programma bereidt leerkrachten voor op online lesgeven.

Meer dan 35.000 leerkrachten hebben zich al ingeschreven in het programma van Digital Nation. Tijdens dit gratis intensieve programma van 7 dagen ontwikkelen leerkrachten EU-gecertificeerde digitale vaardigheden en competenties.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.