ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Covid-19 update

De crisis in Roemenië bereikt een nieuws stadium nu het aantal gevallen 2.000 nadert.

Naar schatting waren er  zondag 1.760 bevestigde gevallen (+308 sinds zaterdag). 169 patiënten werden genezen verklaard, 31 zijn in kritieke toestand en 40 mensen zijn overleden. Daarom zullen alleen de ernstige gevallen nog worden opgenomen in het ziekenhuis. De minister van volksgezondheid verwacht een piek de komende 2 weken. Hij verwacht dat het totaal aantal bevestigde gevallen zal oplopen tot 10.000. Of de ziekenhuizen het aantal coronapatiënten gaat aankunnen, hangt af van de snelheid van de stijging. De aantallen zijn slechts ruwe schattingen want elke dag worden er maar 1.500 -2.000 testen afgenomen. De minister wil dit volgende week optrekken naar 2.000- 2.500.

Sinds de start van de coronacrisis zijn 200.000 Roemenen teruggekeerd

Dat maakte de Roemeense eerste minister vrijdag bekend. Vele van hen keerde terug uit landen die ernstig getroffen zijn. Daarom zijn de quarantainemaatregelen die het land heeft genomen erg belangrijk.

Privaat bedrijf gaat miljoenen medische maskers maken

Volgende week start een privaat bedrijf met het produceren van medische maskers. Op één maand tijd zal het bedrijf 4 miljoen maskers maken.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.