ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemeense minister van volksgezondheid ontslagen

update 22 april: De USR-PLUS alliantie heeft een voorstel klaar voor een nieuwe minister van volksgezondheid. Het gaat om dokter Ioana Mihăilă, momenteel staatssecretaris bij het ministerie van volksgezondheid.

update 16 april: Eerste minister, Florin Cîţu, zal optreden als interim-minister van volksgezondheid totdat de USR-PLUS alliantie een nieuwe minister aanduidt.

De Liberale eerste minister, Florin Citu, kondigde gisteren aan dat hij de Roemeense president gevraagd heeft om de Roemeense minister van volksgezondheid, Vlad Voiculescu (USR-Plus), te ontslagen. Ook Andreea Moldovan, staatssecretaris van het ministerie van volksgezondheid werd ontslagen. De aanleiding hiervoor was de publicatie van nieuwe criteria voor het in quarantaine plaatsen van steden en gemeenten. Deze criteria werden opgesteld door Vlad Voiculescu en ondertekend door zijn staatssecretaris, waarna ze gepubliceerd werden in het staatsblad op dinsdag. Dit echter zonder het akkoord van de andere ministers, noch de eerste minister. De gepubliceerde criteria zorgde eveneens voor de vrees voor een lockdown van Boekarest met Pasen, die er voor de duidelijkheid niet komt.

Op hun beurt was de USR-Plus alliantie dan weer niet gediend met de ontslagen. De partij zegt het vertrouwen te hebben verloren in de eerste minister. Ze zijn van mening dat het ontslag van Vlad Voiculescu eerst met hem zelf had moeten besproken worden. Daarnaast werd de aankondiging van de eerste minister om Voiculescu tijdelijk te vervangen door vicepremier Dan Barna, copresident van USR-PLUS, ook niet met Dan Barna zelf besproken. Deze laatste weigert dan ook om op te treden als interim-minister van volksgezondheid, maar zegt dat de partij gesproken heeft met de president en dat ze een oplossing zullen vinden.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.