ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Roemenië start derde fase vaccinatiestrategie in april

Registratie voor vaccinatie groot publiek start midden maart

De algemene bevolking in Roemenië kan zich vanaf 15 maart registreren voor vaccinatie tegen COVID-19. Deze derde fase van de vaccinatiestrategie zal in april worden opgestart. Momenteel bevindt Roemenië zich in de tweede fase waarbij kwetsbare groepen en mensen met essentiële beroepen worden gevaccineerd. Op 28 februari kregen al  915.761 mensen het vaccin, waarvan 617.112 al volledig gevaccineerd zijn. Lees meer op de website van Romanian Insider.

Roemeense president is tegen gebruik van een toeristisch COVID-paspoort

Klaus Iohannis, de Roemeens president, vindt dat het vaccinatiecertificaat enkel moet gebruikt worden voor medische doeleinden. Dat zei hij tijdens een online meeting van de Europese raad. De EU-landen in het zuiden die sterk afhankelijk zijn van toerisme zijn voorstander. Terwijl Noordelijke buurlanden zich zorgen maken over discriminatie en over of gevaccineerde personen al dan niet nog het virus kunnen dragen. Lees meer hierover op de website van Romanian Insider.

De luchthaven van Sibiu wil honden inzetten bij het opsporen van COVID-19

In Sibiu worden honden getraind om COVID-19 te detecteren bij mensen. De luchthaven van Sibiu heeft interesse om een pilootproject op te starten om deze honden te gebruiken. Lees meer op de website van Romanian Insider.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.