ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Covid-19 update

Tarom en Blue Air plannen om vluchten terug op te starten.

De eerste vlucht van Tarom zal op 2 en 4 mei naar Amsterdam vliegen. Op 6 mei naar Athene, Parijs en Frankfurt en op 8 mei naar München. Blue Air zal zijn vluchten hernemen vanaf 15 mei naar verschillende Europese steden zoals Barcelona, Brussel, Milaan, Firenze, Londen en Parijs. Dit vanuit Boekarest, Bacau en Iasi. Dit is echter nog niet zeker aangezien Adina Valean, de Europese commissaris voor vervoer, heeft verklaard dat er een aantal sociale afstandsmaatregelen nodig zijn om de vluchten te hervatten. Deze moeten nog opgesteld worden.

Wizz Air wil basis in Timisoara opnieuw openen vanaf 1 mei. 

De maatschappij zegt klaar te zijn om in mei vluchten te hernemen, als er geen nieuwe restricties zijn, naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en het Verenigd Koningsrijk. Het hervatten van de activiteiten hangt echter af van de beslissing van de Roemeense overheid om de huidige vliegbeperkingen naar en van Roemenië op te heffen of uit te breiden.

Scholen blijven rest van het schooljaar gesloten.

De president kondigde aan dat de scholen, universiteiten en crèches gesloten blijven dit schooljaar. Het schooljaar zal eindigen op 12 juni en ondertussen zullen vormen van afstandsonderwijs verdergezet worden. Studenten van de 8ste en de 12de graad zullen naar school kunnen gaan tussen 2 en 12 juni om er het nationale examen af te leggen.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.