ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Covid-19 update

Vluchten blijven zeker geannuleerd tot 14 mei, restricties voor ouderen worden versoepeld.

Hoewel Tarom eerder zijn eerste vlucht plande op 2 mei (zie onder), zullen vluchten naar verschillende EU-landen en de Verenigde Staten opgeschort blijven. Dat staat in de tiende militaire ordonnantie van 27 april. Hierin worden ook de restricties voor ouderen (+65 jaar) versoepeld. Ze mogen onder andere nu hun huizen verlaten tussen 7:00 en 11:00 uur en tussen 19:00 en 22:00 uur om te winkelen, om voor kinderen te zorgen, hun hond uit te laten of te sporten. Ze moeten wel nog steeds een verklaring bij zich hebben waarop staat wat ze gaan doen.

Geen versoepelingen na 15 mei als situatie niet verslechtert.

Raed Arafat, hoofd van het departement noodsituaties, zegt dat het versoepelen van de maatregelen vanaf 15 mei kan herbekeken worden als de situatie de komende dagen verslechtert. Hij drong ook aan op het belang van het blijven volgen van de maatregelen tot er effectief versoepelingen worden aangekondigd.

Dinsdag steeg het aantal vastgestelde gevallen naar 11.616 bevestigde gevallen.

In totaal zijn 3.404 mensen genezen, 650 mensen zijn overleden en 243 patiënten liggen op intensieve zorgen. In heel Roemenië werden er tot nu toe 150.309 testen afgenomen, deze cijfers geven dus niet de werkelijke situatie weer.

Roemenië krijgt 200 beademingstoestellen van de Verenigde Staten na gesprek tussen presidenten.

Dit weekend had president Klaus Iohannis en president Donald Trump een telefonische conferentie. In opvolging hiervan zullen er binnen enkele weken 200 beademingstoestellen vanuit de V.S. aankomen in Roemenië. Verder heeft Roemenië nog een bestelling staan van 200 beademingstoestellen bij Zuid-Korea. Ondertussen lopen er tegelijkertijd ook 3 projecten om in het land zelf toestellen te produceren.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.