ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Covid-19 update

Roemenië gaat de EU-voorraad van medisch materiaal organiseren.

Het land is het eerste dat zich aanmeldt om in naam van de Europese Unie een stock van medisch materiaal aan te kopen en te organiseren. Vanuit Roemenië zou het materiaal dan verder verdeeld worden naar landen die het nodig hebben. 150 ventilators zijn al onderweg. Verder noemt Ursula von der Leyen (voorzitter van de Europese Commissie) het Roemeense initiatief om een team dokters en verplegers naar Italië te sturen “echte Europese solidariteit”.

10 pasgeboren baby’s testte positief op COVID-19.

Dit gebeurde nadat in een ziekenhuis in Timişoara 49 moeders en hun baby’s getest werden. Het opmerkzame is dat de moeders van de 10 besmette baby’s negatief testten. Het publieke gezondheidsdepartement van Timişoara start een onderzoek.

Gezondheidswerkers van het ziekenhuis in Suceava worden onder institutionele quarantaine geplaatst.

De dokters en verplegers mogen niet meer naar huis gaan en krijgen onderdak op de studentencampus van de Ștefan cel Mare universiteit. Diegene die dit niet willen kunnen technische werkloosheid of hun ontslag aanvragen.

Gisteren steeg het aantal vastgestelde gevallen naar 4.417.

Dat betekent dat er gisteren 360 nieuwe gevallen zijn vastgesteld. In totaal zijn 460 mensen genezen (45 meer dan de dag ervoor), 182 mensen zijn overleden (25 meer dan de dag ervoor). 276 patiënten liggen op intensieve zorgen. Let op het gaat enkel om bevestigde aantallen, deze cijfers geven dus niet de werkelijke situatie weer.

Lokale verkiezingen worden uitgesteld.

De verkiezingen waren voorzien voor juni, maar worden uitgesteld naar een latere datum dit jaar. Men denkt aan september of oktober, in de buurt van de parlementaire verkiezingen. De voorbereidingsprocedure van de verkiezingen wordt versimpeld.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.