ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Heel Roemenië krijgt code rood en plan heropening zalen en indoor restaurants

Buitenlandse zaken geeft heel Roemenië kleurcode Rood

Vorige week had west-Roemenië nog kleurcode oranje, de rest van Roemenië had al kleurcode rood gekregen. Nu voegt Buitenlandse zaken de regio van west-Roemenië ook toe aan de code rood waardoor het hele land onder deze kleurcode valt. Dit betekent dat reizen naar Roemenië niet meer toegelaten is en wie uit Roemenië komt moet 14 dagen in quarantaine verblijven en verplicht een COVID-19 test laten doen. Meer informatie over de kleurcodes vind je op de website van Buitenlandse zaken.

Roemenië plant heropening van theaters, cinema’s en indoor restaurants

De minister van cultuur, Bogdan Gheorghiu, stelt voor om de theaters, cinema’s en operahuizen opnieuw te openen vanaf 15 september volgens de epidemiologische situatie in elke provincie. Dat meldt de Roemeense nieuwssite Hotnews.ro. Zalen in regio’s met geen of enkele besmettingen zouden kunnen openen met een capaciteit van 100 % mits ze bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. In een tweede mogelijk scenario, waar Boekarest zich bijvoorbeeld in bevindt, zou een zaal mogen openen met 50 tot 66% van de capaciteit. Voor regio’s met een hoog aantal besmettingen blijven de zalen gesloten.

Deze regeling is gebaseerd op die van Duitsland maar moet woensdag wel nog worden goedgekeurd door de commissie voor noodsituaties. Voor indoor restaurants ligt er een gelijkaardig voorstel op tafel vanaf 1 september, meldt Romanian Insider.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.