ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Symposium gezondheidszorg

Gedurende de 25 jaar werking van ADR-Vlaanderen is veel aandacht gegaan naar het opzetten van een kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen in Roemenië.

Tijdens dit symposium op 27 september 2014 wisselden 28 deelnemers en experten ideeën uit over de Roemeense gezondheidszorg en de uitdagingen voor de toekomst.

 

Cristina Vladu, expert gezondheidszorg voor TON, opende het symposium en gaf een overzicht van de evolutie en actuele situatie van de gezondheidszorg in Roemenië. De lokale coördinator van ADAMSlatina-Timis, Ioan Suru, lichtte toe wat ADAMSlatina-Timis juist is. Hij deelde de vooruitstrevende resultaten die gehaald werden in het mutualistisch wijkgezondheidscentrum. Daarna volgde een interactief debat. Beste praktijk voorbeelden die we hebben opgezet in Roemenië, werden getoetst aan gelijkaardige initiatieven in Vlaanderen. Verder werd er ook samenwerking gezocht om onze projecten mogelijk te maken. Het geheel werd afgesloten met een feestelijke receptie.

De conclusies zullen dienen als input voor het masterplan rond gezondheidszorg. In Roemenië werken we met The Open Network aan een ‘lokaal gezondheidsplan’ en in Vlaanderen aan een ‘Masterplan’ voor onze projecten in Roemenië, i.s.m. HICT. In de dagen volgend op het symposium bracht de aanwezige Roemeense delegatie nog bezoeken aan verschillende ‘best practices’ in Vlaanderen: thuiszorgwinkel in Turnhout, Gepro-dienst CM (Gezondheidspromotie en beweging) Turnhout, wachtdienst huisartsen regio Turnhout, wijkgezondheidscentrum De Ridderbuurt in Leuven, Thomas More hogeschool voor verpleegkunde en vroedkunde in Turnhout, LOGO Kempen in Turnhout, Sociaal Huis in Geel, Wit-Gele Kruis regio Geel, Diabetes Liga in Gent en het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel.

 


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.