ADR-Favicon 512x512

ADR-Vlaanderen

Verenigt mensen met een hart voor Roemenië

ADR nieuws

Over boze hoteleigenaars en verdachte ziekenhuizen

Hoteleigenaars dreigen overheid aan te klagen als ze restaurant niet mogen openen na 15 juni.

Werkgevers in de toeristische sector dreigen ermee de overheid aan te klagen voor ‘het ondermijnen van de nationale economie’ als de restaurants van de hotels niet mogen opengaan op 15 juni. Deze reactie kwam er nadat president Klaus Iohannis begin deze week de versoepelingen van de maatregelen na 15 juni aankondigde. Hierbij was hij niet duidelijk over restaurants die enkel een binnenruimte hebben. Hij zei zelfs dat de restaurants in shoppingcentra nog niet mogen openen (zie update 11 juni). Restaurants met buitenruimte mogen al een tijd buiten eten serveren.

Vanaf 15 juni kunnen lokale hotels meer dan 500.000 lokale toeristen verwelkomen, maar momenteel mogen ze hen alleen roomservice aanbieden. De federatie van Roemeense toeristische werkgevers ((FPTR) zegt dat zelfs een verlating van 2 weken er al voor kan zorgen dat twee derde van de Roemeense hotels failliet gaat. Het hoofd van de communicatiedienst van de Roemeense overheid reageert o.a. dat het besluit om restaurants binnen nog niet te openen als doel heeft de gezondheid van mensen te beschermen. Hij zegt dat de toeristische sector al heeft kunnen profiteren van verschillende steunmaatregelen van de regering.

Roemeense ombudsman gaat lokale ziekenhuizen controleren op ‘martelingen en onmenselijke behandelingen’.

De Roemeense ombudsman heeft lokale ziekenhuizen laten weten dat ze zullen worden gecontroleerd op “marteling en onmenselijke en vernederende straffen en behandelingen”. De controle is bedoeld om de bescherming van de patiënt te versterken.

In reactie op het nieuws zei minister van Volksgezondheid, Nelu Tătaru, dat hij niet begrijpt hoe ziekenhuizen martelplaatsen kunnen worden. Hij begrijpt niet waarom professionals die 3 maanden vochten tegen de COVID-19 pandemie en levens redden een onderzoek moeten ondergaan. Hij zegt geen klachten te hebben ontvangen over schadelijke behandelingen en dat hij specialisten gaat raadplegen om te bekijken of de monitoring een wettelijke basis heeft.


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.